dijous, 25 d’octubre del 2012

No a l'"espanyolització"

Actualitat - El Gabinet d'Estudis Social i Opinió Pública (GESOP) ha publicat els resultats d'una enquesta preguntant als catalans si els hi sembla bé la proposta del ministre Wert referent a "espanyolitzar" els alumnes. La resposta ha estat rotunda: el 87,3% dels enquestats rebutgen la idea mentre que el 8,8% hi està a favor. A més, l'estudi també fa referència a la necessitat d'ampliar la presència del castellà i la història d'Espanya a les aules, el resultat del qual ha estat 60% en contra i 30% a favor.

Font Sindicat CCOO Ensenyament Catalunya


Aquestes qüestions també han tingut resposta en l'àmbit polític. El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha aconseguit posar d'acord a totes les forces polítiques catalanes. Des de CiU i PSC, passant per ERC, ICV-EUiA i SI fins PP i C's estan d'acord en què no és necessari iniciar un procés d'espanyolització dels alumnes catalans. Tot i això, en la segona pregunta hi ha diferents opinions. 

Pel que fa a la població, són els més joves el que defensen el currículum educatiu tal com està, i els més grans els que volen canviar-lo i "espanyolitzar-lo" com pretén el ministre.

Font: Sindicat CCOO Ensenyament Catalunya


Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada