dimecres, 10 d’octubre del 2012

El ministre Wert: "El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans"

Actualitat - “El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentin tan orgullosos de ser catalans com de ser espanyols”. Així ha respost avui el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, a la pregunta del diputat del PSC, Francesc Vallès, sobre les polèmiques declaracions de la setmana passada que relacionaven el creixement independentista a Catalunya amb el seu sistema educatiu.
Wert ha dit que el sistema educatiu català ha “facilitat l’ocultació de la història comuna” entre Catalunya i Espanya i que, a més, els elements més característics d’aquesta relació  “s’exageren fins a la caricatura”. Ha incidit, també, en l’ensenyament en castellà, una de les promeses electorals del PP. “Aquelles famílies que vulguin escolaritzar el seu fill en castellà tenen tot el dret a fer-ho i al govern [espanyol] li correspon fer efectiu aquest dret”, ha assegurat.
Per la seva banda, el diputat socialista, Francesc Vallès, ha defensat el sistema actual dient que “a Catalunya no s’adoctrina. Es forma i s’educa” i ha respost al ministre Wert acusant-lo d’estar “dividint entre catalans i espanyols, independentistes i no independentistes, entre bons i dolents”.

Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada