dijous, 13 de desembre del 2012

Unió dels partits polítics catalans per la llengua

Actualitat - Els representants dels partits polítics catalans a favor de la immersió lingüística - CIU, ERC, PSC, ICV i CUP - es van reunir ahir al Palau de la Generalitat de Catalunya per fer front comú a l'avantprojecte de la nova llei educativa proposada per el Ministre d'Educació, José Ignació Wert.

Tots els partits han afirmat estar en contra de la proposta de llei LOCME i tenir la intenció de seguir aplicant, com fins ara, el model educatiu català que ha funcionat sempre, la llei LEC. Després de la cimera, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que "s'ha demostrat una oposició total dels partits catalans davant d'un text que no hauria d'existir".

Els representants polítics, ahir, a la cimera per la immersió linguística. Font: Naciodigital.cat


La consellera, que divendres es reunirà amb José Ignacio Wert, hi anirà amb el un ampli suport dels partit catalans que ella mateixa ha lloat. A la trobada es discutirà el tercer esborrany de la llei LOCME, que Rigau ha revisat en directe a la roda de premsa, dient que només hi havia canvis superficials i que contenia la mateixa filosofia que els anteriors.

Per la seva banda, Wert s'ha reunit avui amb la secretaria general del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, qui li ha exposat propostes de millora per a la llei. Segons Sánchez-Camacho és fals que el català quedi en un segon pla; la llei, assegura, dóna les mateixes condicions al català que al castellà.

En les correccions que el PPC vol fer a la llei LOMCE s'inclouen, entre d'altres, que cap de les dues llengües es jerarquitzi l'altre i que els estudiants hauran d'aprovar les dues assignatures per aconseguir el títol de la ESO. És a dir, que l'educació catalana sigui bilingüe.


Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada